Литва направляє в Україну військових інструкторів зі Stinger

Литва направляє в Україну військових інструкторів зі Stinger

Укрінформ
Литва направить в Україну військових інструкторів, які навчатимуть українських військових використовувати ракетні системи Stinger. 

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на національне телерадіомовлення LRT.

За даними Збройних сил Литви, група солдатів дивізіону ППО країни проведе навчання своїх колег в Україні у «найближчі кілька тижнів».

«Ми цілком підтримували, підтримуємо і підтримуватимемо Україну. Зброя та техніка - ніщо без знань та навичок їх експлуатації, тому разом з переданими системами ППО малої дальності Stinger ми поділимося нашими знаннями та досвідом», - заявив командувач ЗС Литви Вальдемарас Рупшис.

Він також наголосив, що це взаємне навчання: українські військові мають бойовий досвід, «нові знання», які є важливими для зміцнення оборони Литви.

Як повідомлялося, вантажні літаки C-17 з переданими Литвою сучасними оборонними системами ПЗРК Stinger цими вихідними приземлилися в Києві.

Читайте також: Прем’єрка Литви про допомогу Україні: Ми готові зробити більше

Росія накопичує військові підрозділи на тимчасово окупованих територіях України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозширення НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу пристати на такі російські «пропозиції», кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи «військового та військово-технічного характеру».

Фото: Lietuvos kariuomenės nuotr

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-