У ЗСУ розпочались командно-штабні навчання «Заметіль-2022»

У ЗСУ розпочались командно-штабні навчання «Заметіль-2022»

Укрінформ
У Збройних силах України розпочались командно-штабні навчання з управління угрупуваннями військ (сил) під час ведення бойових дій “Заметіль-2022”.

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб ЗСУ повідомляє у Фейсбуці

Навчання “Заметіль-2022” проводяться в межах загальної інтенсивної програми підготовки військ.

Так, протягом минулого року ЗСУ провели майже 5 тисяч заходів бойової підготовки, з них 70 командно-штабних навчань із залученням військ та понад 2,5 тисячі тактико-спеціальних навчань різних видів.

"Цього року програма бойової підготовки є не менш насиченою. Збройні сили України постійно готуються і готові до реагування на будь-які сценарії розвитку безпекової ситуації", - наголосили у Генштабі.

Читайте також: Одночасно на кількох полігонах: ЗСУ проводять масові протитанкові навчання

Головною метою навчань “Заметіль-2022” є набуття та нарощування оперативних спроможностей органів військового управління, військових частин і підрозділів ЗСУ, інших складових сил безпеки та оборони держави здійснювати управління військами в ході ведення оборонних дій у кризовому районі.

Командно-штабні навчання триватимуть протягом лютого у визначених районах на всій території України.

Як повідомляв Укрінформ, у Міжнародному центрі Національної гвардії України в Київській області вперше розпочалась колективна підготовка батальйонної тактичної групи за участю підрозділу однієї з військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання. Навчання відбуватимуться за програмою підготовки до виконання завдань в урбанізованих умовах.

Фото: Генштаб

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-