Одночасно на кількох полігонах: ЗСУ проводять масові протитанкові навчання

Одночасно на кількох полігонах: ЗСУ проводять масові протитанкові навчання

Фото, відео
Укрінформ
В Україні одночасно на кількох полігонах відбуваються комплексні тактико-спеціальні заняття з надання відсічі умовному противнику, що намагається прорвати оборону на танконебезпечних та десантнонебезпечних ділянках місцевості.

До тренувань залучаються інженерні підрозділи, що виконують завдання з встановлення мінних загороджень, танкові підрозділи та протитанкова артилерія, передає Укрінформ з посиланням на Фейсбук командування Об'єднаних сил ЗС України. 

«Щоразу під час тренування ми маємо досягнути максимального скорочення часу від надходження наказу командиру підрозділу, прийняття ним відповідного рішення до практичного його виконання конкретним номером обслуги гармати або екіпажу танка», - розповів командувач Об’єднаних сил ЗСУ генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За словами командувача, протитанковий резерв швидко та організовано здійснив переміщення на рубіж розгортання, а інженерно-саперна група задля якісного виконання завдання протитанкістами без затримок здійснила постановку мінних загороджень.

Із танковими підрозділами угруповання військ заходи бойової підготовки відбуваються як у складі екіпажів, так і у складі взводів.

Читайте також: Українські військові провели стрільби з ракетних комплексів NLAW

Своєю чергою танкісти здійснили висування роти до району очікування, переміщення та розгортання в бойовий порядок на вогневому рубежі для відбиття наступу ймовірного противника, а також відхід і переміщення до районів зосередження.

За словами Наєва, цього разу танкісти були підняті по тривозі. Після отримання бойового наказу вони швидко здійснили марш в район очікування з подальшим виходом на вогневі рубежі. Під час розвідки боєм танкові екіпажі визначили головні сили противника та змусили його виявити себе. Вже після того, як умовний противник викрив себе, танкісти вступили в бій.

ЗСУ проводять масові протитанкові навчання / Фото: ЗСУ

Командувач наголосив: досвід Антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил показав, що танки є однією з основ наступальної операції. Саме тому протитанковий та загальновійськовий резерви мають бути завжди готовими до вогневого ураження противника.

Як повідомляв Укрінформ, 5 січня на Чернігівщині у Навчальному центрі «Десна» розпочалися військові навчання, у ході яких військовослужбовці Збройних сил України відпрацьовують застосування ручних протитанкових ракетних комплексів NLAW.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-