Поблизу Києва нацгвардійці тренуються в урбанізованих умовах

Поблизу Києва нацгвардійці тренуються в урбанізованих умовах

Фото, відео
Укрінформ
У Міжнародному центрі Національної гвардії України вперше розпочалась колективна підготовка батальйонної тактичної групи.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.  

До Міжнародного центру у Київській області прибув на колективну підготовку підрозділ однієї з військових частин Південного оперативно-територіального об’єднання. Упродовж місяця гвардійці у складі батальйонної тактичної групи пройдуть навчання за програмою підготовки до виконання завдань в урбанізованих умовах.

“Ми вперше проводимо колективну підготовку у складі батальйонної тактичної групи. Ваш підрозділ отримає навички та досвід автономних дій з виконання завдань в урбанізованих умовах. Під час навчання ми будемо використовувати досвід наших міжнародних партнерів. Бажаю кожному із вас успішно освоїти цей курс”, - наголосив т.в.о. начальника Міжнародного центру полковник Сергій Рекун під час урочистого відкриття навчального збору.

“Підготовка підрозділу розпочалась ще два тижні тому і проводилась мобільною тренувальною групою інструкторів Навчального центру підготовки підрозділів у пункті постійної дислокації. Там були проведені навчання у складі відділення та взводу з бойовою стрільбою, а також розпочата командирська підготовка з процесу прийняття військових рішень (MDMP) за стандартами НАТО”, - ідеться у повідомленні.

За словами т.в.о. начальника Навчального центру підготовки підрозділів підполковника Дениса Коломійця, під час навчання особливу увагу буде звернено на підготовку штабу батальйону та управління ротної ланки. Крім того, гвардійці будуть навчатись проводити штурм (зачистку) приміщень та будівель, мінній безпеці, знищувати диверсійно-розвідувальні групи, проводити евакуацію поранених за стандартами, наближеними до НАТО.

“За час підготовки ми повинні навчити підрозділ оперативного призначення автономно приймати рішення та діяти під час участі у стабілізаційних діях чи під час загальновійськового бою, використовуючи всі наявні сили та засоби, а також бути сумісними з нашими міжнародними партнерами", – сказав Коломієць.

У підсумку підготовки відбудуться батальйонні тактичні навчання з використанням лазерної системи імітації двостороннього бою Miles, до яких буде залучена рота позначення дій противника Навчального центру.

Читайте також: Одночасно на кількох полігонах: ЗСУ проводять масові протитанкові навчання

“Водночас на базі Міжнародного центру під керівництвом інструкторів Об’єднаної оперативно-тактичної групи Збройних сил Канади в Україні (операція UNIFIER) гвардійці підрозділу пройшли курс тактичної допомоги пораненим у бойових умовах (ТССС)”, - зазначили у МВС.

Як повідомляв Укрінформ, 4 лютого у Прип’яті пройшли спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів Міністерства внутрішніх справ України. Так, у межах навчань змодельовано ведення бойових дій у населеному пункті. Зокрема відпрацьовано захоплення окупантами будівлі та її звільнення підрозділами Національної гвардії України, гасіння пожежі внаслідок вибуху, евакуація мирних жителів, частина з яких начебто була з обмеженими можливостями, робота снайперських груп, ліквідація ворожого блокпосту, розмінування території.

Фото: МВС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-