Евакуація населення та розмінування: підрозділи МВС провели навчання у Прип’яті

Евакуація населення та розмінування: підрозділи МВС провели навчання у Прип’яті

Фото
Укрінформ
У місті Прип’ять Київської області пройшли спільні тактико-спеціальні навчання підрозділів Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, у межах навчань змодельовано ведення бойових дій у населеному пункті. Зокрема, відпрацьовано захоплення окупантами будівлі та її звільнення підрозділами Національної гвардії України, гасіння пожежі внаслідок вибуху, евакуація мирних жителів, частина з яких начебто була з обмеженими можливостями, робота снайперських груп, ліквідація ворожого блокпосту, розмінування території. За словами міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, який взяв участь у навчальних заходах, усі пропрацьовані сценарії аналогічні до тих, що з 2014 року періодично трапляються у межах військової агресії Російської Федерації проти України.

Тактико-спеціальні навчання підрозділів МВС України / Фото: Володимир Тарасов. Укрінформ

«Унікальність цих навчань полягає в тому, що до них були десятки, сотні навчань на полігонах із відпрацюванням тактики, стратегії подібних дій, а зараз можна відпрацювати це в реальних умовах... Метою цих навчань було відпрацювання взаємодії. Як на мене, мета досягнута. Усі працювали на високому, професійному рівні», – підкреслив міністр.

На відповідних заходах, окрім Монастирського, були присутні міністр оборони Олексій Резніков, виконувач обов‘язків командувача Національної гвардії Юрій Лебідь, голова Національної поліції Ігор Клименко, виконувач обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Сергій Крук, а також посли іноземних держав та представники країн-партнерів України.

Після відпрацювання всіх бойових дій відбулася церемонія нагородження низки силовиків.

Читайте також: Біля Криму з «Ураганами»: артилеристи ЗСУ провели польові тренування

Як повідомляв Укрінформ, 24 січня на базі міжнародного аеропорту «Антонов» у Київській області відбулися тактико-спеціальні навчання, на яких спецпризначенці знешкодили умовних «терористів», що захопили літак із пасажирами та один з авіаційних об’єктів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-