Україна захищена від російської авіації, але не ідеально – глава Міноборони

Україна захищена від російської авіації, але не ідеально – глава Міноборони

Укрінформ
Україна має власні системи протиповітряної та протиракетної оборони, які захищають від ворожої авіації, однак цей захист не є ідеальним.

Як повідомляє Укрінформ, про це в ефірі «Свобода слова» на ICTV заявив міністр оборони України Олексій Резніков, відповідаючи на питання чи захищена Україна у разі, якщо РФ застосує військову авіацію.

«У нас є наша система протиповітряної, протиракетної оборони, у нас є на озброєнні ті ж самі комплекси, які є у Російської Федерації, вони стоять на озброєнні відповідними дивізіонами. Тому наше небо захищене. Звісно, воно не ідеально захищене, тому що нарощуються сьогодні і системи ураження у РФ, тому й наближають вони в той же спосіб в тому ж Криму. Тому звісно, ідеального прикриття немає, ми над тим працюємо. Але сказати, що ми абсолютно захищені неможливо», - зазначив Резніков.

Читайте також: Ударної групи російських військ для наступу на Україну наразі немає - Резніков

Водночас він нагадав, що Україна має на сьогодні легкі комплекси, які так само дозволяють збивати повітряні цілі, що зробить, наприклад, висадку ворожого десанту неможливою.

Резніков вважає, що Кремль не наважиться бомбардувати Україну важкими ракетами та назвав такий сценарій нереалістичним.

Читайте також: Міністри щотижня інформуватимуть українців про безпекові питання - Резніков

Як повідомляв Укрінформ, 5 грудня 2021 року міністр оборони Олексій Резніков заявив, що загальна чисельність російських військ біля кордону України може зрости до 175 тисяч.

19 січня секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що для планування повномасштабної наземної операції Росії знадобиться мільйон військових, нині ж на кордоні з Україною їх приблизно 127 тисяч, у тому числі наземний компонент – 106 тис., з відповідними вогневими, ударними та маневровими можливостями.

Читайте також: Росія розмістила на кордоні з Україною вже 140 тисяч своїх військових - Резніков

25 січня Верховна Рада звернулася до ООН, Європарламенту, урядів та парламентів іноземних держав, а також парламентських асамблей міжнародних організацій щодо неприйнятності військового шантажу з боку Росії, який вона здійснює для недопущення реалізації європейських і євроатлантичних прагнень України.

Станом на 8 лютого вздовж кордонів України з боку РФ, Білорусі, ОРДЛО зосереджено 119 тисяч військових РФ наземного компонента. Разом з повітряним та морським компонентом ця цифра становить 140 тисяч.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-