В ОРДЛО зафіксували понад 200 одиниць техніки окупантів за межами зберігання

В ОРДЛО зафіксували понад 200 одиниць техніки окупантів за межами зберігання

Карта
Укрінформ
На тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей за минулу добу виявлені 205 одиниць техніки збройних формувань РФ, розміщених з порушенням Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України з посиланням на дані української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін. 

"Протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 205 одиниць військової техніки збройних формувань РФ та 30 одиниць відповідно до звіту Організації з безпеки і співробітництва в Європі за 01 лютого 2022 року, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей", - ідеться в повідомленні.

Зокрема в зоні дій так званого "першого армійського корпусу" всього розміщені 33 одиниці озброєння та військової техніки.

З них 16 одиниць танків невстановленого типу розташовані з порушенням районів зберігання в районі села Покровка (36 км від лінії зіткнення).

Зафіксована також військова присутність у зоні безпеки, зокрема в районі села Покровка – 16 одиниць бойових броньованих машин, селища Новоселівка (55 км від лінії зіткнення) – одна бойова броньована машина.

1 лютого з порушенням районів зберігання в районі села Покровка були розміщені 15 танків. Також виявлена військова присутність у зоні безпеки 15 бойових броньованих машин.

У зоні дій так званого "другого армійського корпусу" загалом розміщені 172 одиниці озброєння та військової техніки.

Зокрема з порушенням районів зберігання в районі Бугаївки (37 км від лінії зіткнення) виявлені 13 одиниць буксируваної артилерії невстановленого типу, у районі Шимшинівки (27 км від лінії зіткнення) – 7 танків невстановленого типу, у районі Круглика (31 км від лінії зіткнення) – 32 танки невстановленого типу.

Читайте також: ОБСЄ знову виявила російські «глушилки» в окупованих районах на сході України

У районі Мирного (28 км від лінії зіткнення) зафіксовані 20 танків, 18 буксируваних артилерійських установок та 10 самохідних гаубиць невстановленого типу.

У районі Успенки (23 км від лінії зіткнення) виявлений один танк Т-72.

Також зафіксована військова присутність в зоні безпеки: у районі Шимшинівки – 14 бойових броньованих машин, у районі Мирного - 57 бойових броньованих машин.

Повідомляється, що робота Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Росії.

Так, на блокпосту біля Хрещатицького двоє озброєних представників збройних формувань не пропустили патруль місії на захід у напрямку Верхньошироківського.

На блокпосту біля села Заїченко представники збройних формувань не пропустили патруль місії в напрямку Пікуз та Саханки.

Як повідомляв Укрінформ, 31 січня на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей були зафіксовані 70 одиниць військової техніки збройних формувань Російської Федерації, розміщених з порушенням Мінських домовленостей. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-