Спостерігачі зафіксували в ОРДЛО понад 70 одиниць російської техніки поза місцями зберігання

Спостерігачі зафіксували в ОРДЛО понад 70 одиниць російської техніки поза місцями зберігання

Карта
Укрінформ
Спостерігачі зафіксували на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей 70 одиниць військової техніки збройних формувань РФ, розміщених із порушенням Мінських домовленостей.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба операції Об'єднаних сил з посиланням на інформацію української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

«Виявлено та зафіксовано чергові факти порушень Мінських домовленостей із боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Зокрема розміщення на тимчасово окупованій території 70 одиниць військової техніки збройних формувань РФ», - ідеться у повідомленні.

У зоні дій так званого «1-го армійського корпусу» всього розміщено сім одиниць озброєння та військової техніки, з них з порушенням лінії відведення в районі Новоселівки (37 км від лінії зіткнення) – три танки невстановленого типу.

Читайте також: Реальних ознак підготовки Росії до вторгнення в Україну немає - експерт

Виявлено військову присутність в зоні безпеки в районі Докучаєвська (30 км від лінії зіткнення) і дві бойові броньовані машини невстановленого типу.

З порушенням районів зберігання поблизу Тернового (57 км від лінії зіткнення) виявлені дві буксирувані артилерійські установки невстановленого типу.

В зоні дій так званого «2 армійського корпусу» всього розміщено 63 одиниці озброєння та військової техніки.

Читайте також: Росія заявила про відведення військ Західного військового округу до місць постійної дислокації

З порушенням Мінських домовленостей розміщено військову техніку:

  • у районі Міусинська (62 км від лінії зіткнення) – три артилерійські установки невстановленого типу і 5 танків невстановленого типу;
  • у районі Мирного (28 км від лінії зіткнення) – 23 танки невстановленого типу, самохідні 10 гаубиць невстановленого типу, 12 буксируваних артилерійських установок невстановленого типу;
  • у районі Шимшинівки (27 км від лінії зіткнення) – сім танків невстановленого типу.

Зафіксована військова присутність в зоні безпеки в районі Калинового (60 км від лінії зіткнення) – три бойових машини піхоти.

Читайте також: Більшість дзвінків про «мінування» надходили з непідконтрольних територій - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 30 січня з боку російсько-окупаційних військ зафіксовано два порушення режиму припинення вогню. Внаслідок дій ворога один військовослужбовець Об’єднаних сил дістав поранення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-