Розчарувався в «русском міре»: на лінії зіткнення затримали бойовика, який утік із «ЛНР»

Розчарувався в «русском міре»: на лінії зіткнення затримали бойовика, який утік із «ЛНР»

Фото, відео
Укрінформ
Служба безпеки України затримала поблизу лінії розмежування бойовика «ЛНР», який утік від терористів на підконтрольну Україні територію.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

«Служба безпеки України спільно з військовослужбовцями Збройних сил затримала поблизу селища Катеринівка на Луганщині бойовика терористичної організації «ЛНР». Чоловік вирішив повернутися на підконтрольну українській владі територію, розчарувавшись в ідеях «русского міра», - йдеться у повідомленні.

Співробітники спецслужби встановили, що житель Попаснянського району після відбування покарання у 2016 році приєднався до бойовиків.

Читайте також: СБУ затримала учасницю терористичного угруповання «Пятнашка»

У терористичному угрупованні ім. Платова він отримав прізвисько «Мальок» і обіймав посади стрілка, снайпера та гранатометника.

Брав безпосередню участь у бойових діях проти сил АТО\ООС. Зокрема, вів прицільний вогонь з гранатометів по бронетехніці сил ООС у районі Новоолександрівки і Троїцького Попаснянського району Луганщини. За час «служби» зловмисника нагородили нагрудним знаком незаконних збройних формувань «Гвардія» і пам’ятним знаком «Солдат слави».

«Бойовик пояснив своє рішення залишити терористичне угруповання втомою від довготривалої війни та бажанням побачити дружину та дітей», - йдеться у повідомленні.

Наразі зловмисника затримали. Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 8 років.

Найближчим часом буде скеровано клопотання до суду для обрання бойовику запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Читайте також: Ватажку групи диверсантів «ДНР» суд дав 9 років в'язниці

Як повідомляв Укрінформ,24 січня контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії.

Фото у тексті: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-