Ватажку групи диверсантів «ДНР» суд дав 9 років в'язниці

Ватажку групи диверсантів «ДНР» суд дав 9 років в'язниці

Фото
Укрінформ
Контррозвідка української спецслужби встановила особу командира розвідувально-диверсійної групи, який воював проти українських захисників, збирав розвіддані про ЗСУ та підбирав «кадри» до терористичних угруповань.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За матеріалами слідства, мешканець Сарненського району Рівненської області у квітні 2014 року вступив до терористичної організації «ДНР». Він пройшов спеціальний вишкіл з бойової підготовки та згодом брав участь у боях проти українських військових, зокрема, під час активної фази боїв за Дебальцево у 2015 році.

Окрім цього, зловмисник збирав розвіддані щодо підрозділів ЗСУ на сході нашої держави. Інформацію щодо кількості, розташування позицій та передислокації українських військ він передавав через «кураторів» представникам спецслужб РФ.

Встановлено, що за завданням російських «кураторів» бойовик займався також підбором кадрів для розвідувально-диверсійних груп ворожого угруповання «Оплот». А також навчав учасників терористичних організацій веденню розвідувально-підривної діяльності.

Читайте також: У Києві затримали російського агента, який збирав дані про контррозвідку

Наразі зловмисник переховується від правосуддя на тимчасово непідконтрольній українській владі території Донецької області.

За матеріалами СБУ, Рівненський міській суд визнав зловмисника винним у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України та призначив покарання у вигляді 9 років позбавлення волі.

Засудженого оголошено у розшук.

Читайте також: СБУшника, який перейшов на бік «ДНР», засудили до 10 років в’язниці

Початок терміну відбування покарання обчислюється з моменту його затримання та приведення вироку до виконання.

Як повідомлялось, за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України трьох бойовиків незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» заочно засуджено до 9, 10 та 11 років позбавлення волі.

Фото в тексті: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-