СБУ затримала бойовика, який приїхав на Луганщину по пенсію

СБУ затримала бойовика, який приїхав на Луганщину по пенсію

Фото
Укрінформ
Контррозвідники СБУ затримали у Луганській області колишнього учасника незаконних збройних формувань так званої «ЛНР». Зловмисник намагався потрапити на підконтрольну українській владі територію регіону для оформлення пенсії.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ.

Встановлено, що чоловік входив до складу угруповання, яке брало активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції в районах Луганська і траси Бахмутка.

За даними слідства, зловмисником є місцевий житель, який у травні 2015 року приєднався до лав бойовиків. Там він займався обслуговуванням ворожої техніки та облаштуванням фортифікаційних споруд.

Читайте також: Суд дав вісім років в’язниці охоронцю одного з ватажків «ДНР»

Згодом зловмисник залишив угруповання через конфлікт з ватажками, які обклали «даниною» своїх підлеглих. Потім він переховувався на тимчасово непідконтрольній українській владі території Луганщини.

Наразі затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 260 (Участь у діяльності не передбачених законом збройних формувань) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

Крім того, перевіряється інформація щодо причетності колишнього бойовика до вчинення інших тяжких та особливо тяжких злочинів.

Як повідомлялось, за матеріалами контррозвідки Служби безпеки України трьох бойовиків незаконних збройних формувань так званих «Л/ДНР» заочно засуджено до 9, 10 та 11 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-