СБУ затримала учасницю терористичного угруповання «Пятнашка»

СБУ затримала учасницю терористичного угруповання «Пятнашка»

Укрінформ
У ході слідчо-оперативних дій, у Донецькій області правоохоронці встановили місцезнаходження і затримали учасницю терористичного угруповання «Пятнашка».

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ, передає Укрінформ. 

Зловмисниця брала активну участь у бойових діях проти сил антитерористичної операції на сході нашої держави.

За даними слідства, затриманою є мешканка Мирнограду на Донеччині, яка у 2014 році добровільно приєдналась до незаконних збройних формувань ОРДЛО. Там вона отримала автоматичну зброю та боєприпаси.

Після «курсу» підготовки у лавах бойовиків, ватажки залучали її до виконання завдань проти підрозділів Збройних Сил України.

Згодом зловмисниця покинула угруповання і тривалий час переховувалась від правосуддя.

Читайте також: Троє командирів бойовиків «Л/ДНР» отримали від 9 до 11 років заочно

Наразі слідчі СБУ повідомили затриманій про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (Участь у терористичній групі чи терористичній організації) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

Триває розслідування для встановлення і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинів проти державної безпеки України.

Як повідомлялось, за минулий рік розпочато понад 130 кримінальних проваджень за державну зраду, шпигунство і тероризм. Понад 60 зловмисників засуджено до різних термінів покарання.

Фото: СБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-