Латвія передасть Україні разом зі Stinger екіпірування та сухпайки

Латвія передасть Україні разом зі Stinger екіпірування та сухпайки

Укрінформ
Латвія передасть армії України американські переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, а також індивідуальне армійське екіпірування та сухпайки.

Як передає Укрінформ, про це сказав телеканалу «Настоящее время» міністр оборони та віцепрем'єр Латвії Артіс Пабрікс.

За його словами, Латвія найближчим часом відправить в Україну американські переносні зенітно-ракетні комплекси Stinger, які були на озброєнні у латвійської армії, індивідуальне екіпірування для солдатів латвійського виробництва, а також сухі пайки.

Пабрікс підкреслив, що Латвія отримала дозвіл від Вашингтона і надсилатиме Stinger в Україну. У латвійському суспільстві також немає розбіжностей щодо надання допомоги Україні.

В інтерв'ю чеському виданню iRozhlas глава міноборони Латвії уточнив, що вантаж військової допомоги Україні планується «надіслати найближчими тижнями». Пабрікс також закликав інші країни ЄС та НАТО «допомагати Україні та підтримувати українців».

Читайте також: Німеччина передасть Україні польовий шпиталь

Як повідомляв раніше Укрінформ, Литва виділить Україні ПЗРК Stinger, а також портативні тепловізори. Естонія планує передати протитанкові ракети Javelin. Ця допомога надається після схвалення урядом США передачі обладнання, виробленого США, до третьої країни.

Читайте також: Десятки ракет Javelin готові до відправки в Україну - посол Естонії

Як повідомляв Укрінформ, 19 січня секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордону з Україною перебувають близько 127 тисяч російських військових.

Фото: LETA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-