Німеччина передасть Україні польовий шпиталь

Німеччина передасть Україні польовий шпиталь

Укрінформ
Уряд Німеччини передасть Україні у лютому польовий шпиталь вартістю 5,3 млн євро, але продовжує і далі вважати, що постачання зброї Україні не допоможе мирному врегулюванню.

Як передає Укрінформ із посиланням на RND, про це заявила федеральний міністр оборони ФРН Крістін Ламбрехт в інтерв’ю "Welt am Sonntag".

"У лютому буде передано укомплектований польовий шпиталь, включаючи необхідну підготовку, і все це буде співфінансовано Німеччиною на суму 5,3 мільйона євро", - заявила Ламбрехт.

Очільниця німецького МО також вказала на те, що Німеччина вже поставила в Україну апарати штучної вентиляції легень і лікує тяжкопоранених українських бійців у лікарнях Бундесверу.

За її словами, федеральний уряд має зробити все для деескалації кризи, а "поставки зброї зараз не допомогли б".

Водночас міністр оборони Німеччини заявила, що російський газопровід "Північний потік-2" не буде введено в експлуатацію у разі нападу Росії на Україну.

Читайте також: Німеччина має припинити словами і діями заохочувати Путіна до нового нападу - Кулеба

"Думати про те, що в середині Європи може виникнути війна, розпочата Росією, і водночас буде налагодження економічного співробітництва, є повністю абсурдним", – заявила Ламбрехт.

Як повідомляв Укрінформ, раніше посол України у ФРН Андрій Мельник закликав німецький уряд переглянути свою позицію щодо постачання оборонної зброї Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-