Міноборони не коментуватиме неофіційні повідомлення про надання Україні іноземного озброєння

Міноборони не коментуватиме неофіційні повідомлення про надання Україні іноземного озброєння

Укрінформ
Міністерство оборони України не планує коментувати жодні неофіційні повідомлення щодо надання Україні міжнародної (іноземної) допомоги у вигляді озброєння.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в офіційній заяві Міністерства оборони України.

Також у Міноборони уточнили, що відомство не планує коментувати неофіційну інформацію щодо надання Україні військової техніки, обладнання, інших елементів такої допомоги, яка надходить наразі, запланована або перебуває на стадії обговорення.

Читайте також: Не тільки США і Британія: Кулеба заявив про позитивну динаміку щодо військової допомоги

Керівництво Міністерства оборони у межах компетенції на системній основі здійснює заходи щодо залучення міжнародної підтримки для розвитку спроможності Збройних Сил з метою зміцнення обороноздатності України.

У Міноборони заявили, що “обсяги такої допомоги наразі є безпрецедентними. Ми наполегливо працюємо над збільшенням об’єму і розширенням номенклатури засобів оборони, які надаються Україні. Це можливо за умови відповідального підходу з дотриманням розумних обмежень, які є звичною практикою у діяльності подібного роду”.

Читайте також: Чехія заявила про готовність постачати Україні зброю та боєприпаси

Офіційні повідомлення щодо фактично наданої допомоги поширюватимуться в координації з партнерами у відповідний момент і в обсязі, який не зашкодить національним інтересам.

“З величезною повагою ставлюсь до роботи засобів масової інформації, але прошу врахувати, що держава-агресор безпосередньо та через агентів впливу докладає значних зусиль для зниження міжнародної допомоги Україні, блокування постачання зброї оборонного призначення, навіть — нелетальної, інших потрібних речей, які рятують життя наших воїнів. Одна із ключових засад політико-дипломатичних відносин, в тому числі у сфері оборони, є дотримання політики конфіденційності у визначених моментах на тому чи іншому етапі. Хочу подякувати нашим партнерам за підтримку. Ми кожен день послідовно зміцнюємо нашу армію. Наші воїни налаштовані дати жорстку відсіч будь-яким спробам агресії. Через це, зокрема, на сході останнім часом ми спостерігаємо деморалізацію російських окупаційних військ. Вони навіть рідше влаштовують провокації, адже отримують гідну відповідь. Сподіваюсь на розуміння ЗМІ і дякую за інформаційну підтримку Збройних Сил” — заявив міністр оборони Олексій Резніков.

Як повідомляв Укрінформ, 18 січня до України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії Збройним Силам України - протитанкові засоби.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-