До України прибули протитанкові засоби з Британії

До України прибули протитанкові засоби з Британії

Фото, відео
Укрінформ
До України прибула партія міжнародної технічної допомоги від Великої Британії Збройним Силам України - протитанкові засоби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко заявив, що надані засоби зміцнюватимуть оборонні спроможності України і будуть використані виключно з оборонною метою.

“Безперечно, це зміцнюватиме наші війська, це посилить наші оборонні спроможності. І я хочу підкреслити, що ця допомога буде використана виключно з оборонною метою, для захисту наших військ, для захисту критичної інфраструктури, і для захисту мирного населення, від будь-яких проявів, будь-яких дій, які зможуть призвести до ескалації”, - повідомив Петренко.

Заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції подякував народові та уряду Великої Британії за надану підтримку та висловив сподівання щодо подальшої співпраці.

Читайте також: Україна має право захищатися – генсек НАТО про рішення Британії надати зброю

Як повідомялось, 17 січня міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес під час виступу в Палаті громад британського парламенту заявив, що Велика Британія поставить Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєнь.

“Ми ухвалили рішення про постачання Україні легких протитанкових систем оборонної зброї”, ‒ сказав Воллес, додавши, що “вони не є стратегічною зброєю і не становлять загрози для Росії. Їх слід використовувати для самооборони”.

Рішення надіслати зброю, за словами міністра оборони Сполученого Королівства, було відповіддю на “дедалі більш загрозливу поведінку з боку Росії”. А ”невелика кількість” британських військових допоможе навчити українські війська використовувати цю зброю.

Фото: mil.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-