ОБСЄ виявила військові вантажівки біля неконтрольованого Україною кордону з РФ

ОБСЄ виявила військові вантажівки біля неконтрольованого Україною кордону з РФ

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала 13 січня військові вантажівки на території ОРДЛО у безпосередній близькості до неконтрольованої Україною ділянки кордону з Росією.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 12/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 19 січня.

"13 січня за доступними СММ даними повітряного спостереження виявлено, ймовірно, вантажівку військового типу на території об’єкту біля житлового району н. п. Маркине (94 км на південь від Донецька), приблизно за 4 км на захід від кордону з Російською Федерацією, а також ще одну, ймовірно, вантажівку військового типу в полі на відстані близько 1 км на південний схід від н. п. Конькове (79 км на південь від Донецька), орієнтовно за 3 км на захід від кордону", - йдеться у звіті.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала понад 230 порушень «тиші» на сході України

Крім того, того ж дня приблизно за 12 км на захід від кордону з РФ за даними повітряного спостереження СММ ОБСЄ також виявлено ще 10 вантажівок військового типу, що стояли на території об’єкту на північній околиці н. п. Новоазовськ (непідконтрольний урядові, 102 км на південний схід від Донецька).

"Орієнтовно за 1 км далі на північ дві, ймовірно, вантажівки військового типу (одна з яких буксирувала, ймовірно, артилерійську гармату), що прямували у південному напрямку автодорогою Т0508", - додали в Місії ОБСЄ.

Читайте також: Біля окупованої Василівки обстріляли безпілотник ОБСЄ

Зазначається, що ці буксировану артилерійську гармату та дві вантажівки військового типу було зафіксовано "в зоні, у межах якої відповідно до пункту 5 Меморандуму від 19 вересня 2014 року розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонено".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-