ОБСЄ нарахувала понад 230 порушень «тиші» на сході України

ОБСЄ нарахувала понад 230 порушень «тиші» на сході України

Звіт
Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала минулої доби 232 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 2 таких порушення на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 11/2022, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 18 січня.

"У Донецькій області Місія зафіксувала 232 порушення режиму припинення вогню, зокрема 11 вибухів (2 вибухи в повітрі та 9 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень сталася в районах на південний захід від н. п. Піски (підконтрольний урядові, 11 км на північ від Донецька), на північ від н. п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька), а також на південь і північний схід від Донецької фільтрувальної станції (ДФС; 15 км на північ від Донецька).

За попередню добу в цій області було зафіксовано 113 порушень режиму припинення вогню (деякі з них також біля Широкиного).

Читайте також: У зоні ООС минулого тижня загинули троє українських бійців

"У Луганській області СММ зафіксувала 2 порушення режиму припинення вогню, зокрема 1 вибух невизначеного походження", - йдеться звіті.

Одне порушення сталося північніше ділянки розведення в районі н. п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська), а друге — на південний схід від н. п. Попасна (підконтрольний урядові, 69 км на захід від Луганська).

Як відомо, за попередню добу у Луганській області було зафіксовано 144 порушення режиму припинення вогню.

Як раніше повідомляло агентство, Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки з посиланням на свої джерела повідомив, що російські окупаційні війська планують обстріл вірян 19 січня під час водохрещення на ставку Цегляний у Петровському районі Донецька.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-