Канада і Британія продовжать роботу тренувальних місій в Україні - Стефанішина

Канада і Британія продовжать роботу тренувальних місій в Україні - Стефанішина

Укрінформ
Канада і Велика Британія запевнили Україну, що жодним чином не реагуватимуть на ультиматуми Путіна щодо виведення тренувальних військових підрозділів з території нашої країни.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в ефірі програми «Свобода слова на ICTV», повідомляє кореспондент Укрінформу.

Вона поінформувала, що за результатами засідання Комісії Україна - НАТО, яке відбулося 10 січня, а також перемовин у понеділок, Україна домовляється із союзниками про посилення двосторонньої співпраці в оборонній сфері.

«Зокрема, йдеться про співпрацю з Канадою, Великою Британією, а також США. Сьогодні в Києва перебуває міністерка закордонних справ Канади. Важливо, що і Канада, і Велика Британія підтвердили, що вони жодним чином не будуть реагувати на ультиматуми Путіна стосовно виведення тренувальних військових підрозділів з території України. Більше того, їх робота продовжиться і посилиться», - сказала Стефанішина.

За її словами, в української сторони немає ілюзій, що армія НАТО воюватиме на нашій території, водночас в інтересах країн Альянсу забезпечити нашу обороноздатність. «Це також було підтверджено», - зазначила віцепрем’єрка,

Читайте також: НАТО ніколи не піде на компроміс з Росією щодо принципів - Столтенберг

Стефанішина додала, що Україна також веде перемовини з низкою інших країн НАТО про посилення співпраці в оборонній сфері. За її словами, вона не може про це публічно говорити, але ці домовленості почали серйозно обговорюватися після засідання Комісії Україна - НАТО.

Як повідомлялося, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що Росія залишатиме свої війська біля кордонів України як «реакцію на напруженість та на недружню атмосферу», а також у зв’язку із «просуванням інфраструктури НАТО» до кордонів РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-