Росія стягнула до кордону України близько 52 батальйонно-тактичних груп

Росія стягнула до кордону України близько 52 батальйонно-тактичних груп

Укрінформ
Станом на сьогодні біля кордону України налічується близько 52 батальйонно-тактичних груп ЗС РФ, і ця кількість може збільшуватись. Водночас ЗСУ повинні робити свою справу і бути готовими до будь-якого розвитку подій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час брифінгу повідомив Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-лейтенант Валерій Залужний.

«У цьому році дійсно Російська Федерація задля залякування і не тільки України, а й західних партнерів, вже робила те, що робить сьогодні. На сьогоднішній день ми десь нараховуємо близько 52 батальйонно-тактичних груп, вони здійснюють рухи уздовж державного кордону України. Але хочу нагадати, що у квітні цього року, до приміру, їх було 62. Та й взагалі у них є така можливість, що вони можуть збільшити і до 150. Тому відповідно наша задача військових – ми спостерігаємо, ми готуємось, ми жодним чином не розслабляємось, робимо свою справу».

Відповідаючи на запитання Укрінформу, чи спостерігається подальше нарощування російських військ в АР Крим, Залужний повідомив: «Так само збільшення і по Криму. Ну, наприклад, за останній тиждень відбулось, я б сказав, незначне збільшення. Ми нарахували близько 1500-1800 осіб відповідно до минулого тижня. Так, відбувається це (нарощування – ред.), так Російська Федерація це робить. З якою метою - це окрема розмова».

Як повідомляв Укрінформ, 22 грудня під час брифінгу за підсумками робочої поїздки в Івано-Франківську область секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що біля кордонів України на відстані 200 км наразі знаходиться 122 тисячі російських військових, на відстані 400 км – 143,5 тисячі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-