Окупанти «глушать» понад половину всіх польотів дронів ОБСЄ на сході України

Окупанти «глушать» понад половину всіх польотів дронів ОБСЄ на сході України

Укрінформ
Близько 66% усіх польотів БПЛА середньої дальності, здійснених місією ОБСЄ у період з 21 липня по 30 вересня, зазнавали впливу перешкод сигналу GPS.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Як повідомляє СММ, із 73 польотів БПЛА середньої дальності, здійснених у період з 21 липня по 30 вересня, 66% зазнавали впливу перешкод сигналу GPS, що на 16% більше в порівнянні з попереднім періодом", - заявив він.

Український посол також вказав на перешкоди, введені російськими збройними формуваннями, які обмежують здатність СММ вільно патрулювати та проводити операції вздовж лінії зіткнення, особливо в прикордонних районах. Так, згідно із СММ, у період з 21 липня по 30 вересня свободу пересування Місії ОБСЄ обмежували 15 разів біля кордону з РФ в окупованих районах Луганської області та 11 разів у Донецькій області.

"Безсумнівно, усі ці обмеження, перекриття доріг, "глушіння" сигналу, різні безпекові перевірки тощо мають на меті суттєве обмеження можливостей СММ з виявлення озброєння, розміщеного з порушенням ліній відведення, та незаконну військову діяльність на окупованих територіях", - заявив Цимбалюк.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Україна поінформувала країни-учасниці ОБСЄ про те, що Росія розгорнула в ОРДЛО системи радіоелектронної боротьби, які здатні "глушити" сигнал безпілотників ОБСЄ дальнього радіуса дії на відстані до 45-60 км.

Окрім того, у середу спостерігачі місії ОБСЄ втратили контроль над БПЛА малого радіуса дії після "глушіння" сигналу поблизу Перевальська, що на окупованій Луганській області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-