Місія ОБСЄ втратила дрон на окупованій Луганщині

Місія ОБСЄ втратила дрон на окупованій Луганщині

Укрінформ
Спостерігачі місії ОБСЄ втратили контроль над БПЛА малого радіуса дії після "глушіння" сигналу поблизу Перевальська, що на окупованій Луганській області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 265/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 11 листопада 2021 року.

"10 листопада члени патруля Місії перебували на південно-східній околиці н. п. Перевальськ (непідконтрольний урядові, 38 км на захід від Луганська) для здійснення польоту БПЛА СММ малого радіуса дії, про який повідомлялося заздалегідь. З 10:13 до 10:17 апарат зазнавав впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння), після чого спостерігачі втратили контроль над його просторовим положенням", - йдеться у звіті.

Відтак команда Місії не змогла повернути літальний апарат, після чого залишила цей район.

Також у звіті повідомляється, що свободу пересування Місії й далі обмежували, зокрема на двох блокпостах збройних формувань РФ у Донецькій області, а також у межах і поблизу ділянок розведення в районах Станиці Луганської та Золотого в Луганській області.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці жовтня Україна інформувала країни-учасниці ОБСЄ про те, що Росія розгорнула в ОРДЛО системи радіоелектронної боротьби, які здатні "глушити" сигнал безпілотників ОБСЄ дальнього радіуса дії на відстані до 45-60 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-