Військові РФ «глушать» безпілотники місії з відстані до 60 кілометрів - Україна в ОБСЄ

Військові РФ «глушать» безпілотники місії з відстані до 60 кілометрів - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Україна поінформувала країни-учасниці ОБСЄ про те, що Росія розгорнула в ОРДЛО системи радіоелектронної боротьби, які здатні "глушити" сигнал безпілотників ОБСЄ дальнього радіусу дії на відстані до 45-60 км.

Як передає кореспондент Укрінформу, це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер, 28 жовтня.

"З метою приховування зростаючої кількості доказів своєї безпосередньої участі в конфлікті, Російська Федерація заповнила окуповані території своїм сучасними системами зі встановлення радіоперешкод, зокрема станціями придушення БПЛА, на кшталт "Житель", "Шиповник-Аеро", "Репелент-1". Це обладнання має здатність перешкоджати використанню БПЛА дальнього радіусу дії на відстані до 45-60 км", - заявив Цимбалюк.

У своєму виступі український посол також вказав на кілька останніх випадків залякування спостерігачів ОБСЄ та перешкоджання їх роботі на окупованих Російською Федерацією територіях.

Він наголосив, що будь-яке порушення мандата Місії та спроби дискредитувати її діяльність "є неприйнятними і не може мати жодного виправдання".

Читайте также: Спостерігачів місії ОБСЄ досі блокують в окупованому Донецьку

Як повідомлялося, Росія вже тривалий час здійснює "глушіння" сигналу безпілотних літальних апаратів ОБСЄ дальнього радіусу дії, заважаючи її злету з бази, розташованої на підконтрольній уряду Україні території, та подальшому польоту в сторону окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-