Україна в ОБСЄ: Росія мала відкрити КПВВ у Золотому та Щасті ще рік тому

Україна в ОБСЄ: Росія мала відкрити КПВВ у Золотому та Щасті ще рік тому

Укрінформ
Росія продовжує пропонувати нові й нові умови для відкриття двох додаткових КПВВ у Золотому та Щасті, попри те, що вони мали запрацювати ще рік тому відповідно до рішення Нормандського саміту.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявив постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ у четвер у Відні.

"Як показало останнє засідання ТКГ, Росія продовжує пропонувати все нові й нові умови для відкриття двох додаткових КПВВ у Золотому та Щасті, попри те, що вони мали запрацювати рік тому, починаючи з 10 листопада. Чи не могла б російська делегація пояснити, чому вона продовжує тримати українців у якості заручників на окупованих територіях?", - заявив він.

Український дипломат також вказав на те, що Росія обмежує прохід громадян через пішохідний пункт пропуску у Станиці Луганській: за останній тиждень через це КПВВ було пропущено на 20% менше людей.

Крім того, очільник місії України в ОБСЄ заявив про неприпустимість присутності на ділянках розведення сил бойовиків збройних формувань РФ з нарукавними пов’язками з написом "СЦКК", які, забороняють проїзд патрулів місії ОБСЄ через нібито закриту для СММ дорогу.

Як повідомлялося, під час Паризького саміту в "Нормандському форматі" від 9 грудня 2019 року було досягнуто домовленість про те, що з 10 листопада 2020 року має відбутись одночасне відкриття нових КПВВ у Щасті та Золотому.

Україна в повному обсязі виконала домовленості та відкрила нові та чинні КПВВ зі свого боку. Однак Росія продовжує не виконувати свої зобов’язання з цього приводу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-