Резніков про Мінські угоди: Україна повинна шукати нові альянси та формати

Резніков про Мінські угоди: Україна повинна шукати нові альянси та формати

Укрінформ
На противагу Мінським угодам Україна повинна шукати нові формати та альянси. Наразі ведуться необхідні консультації з США, Францією та Німеччиною.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі програми «Свобода слова Савіка Шустера».

«Давайте не ідеалізувати Мінські угоди. Вони є, вони нам дістались у спадок, вони підписувались у тих мовах, в яких підписувались, але ми маємо сьогодні шукати нові формати, нові альянси. І сьогодні Сполучені Штати дали сигнал, що вони не проти приймати участь, в тому числі у якості посередника. І представники Німеччини, і Франції теж не проти, і ведуться консультації. Я точно вам скажу, що всі необхідні консультації з моменту виходу публікацій в Politiko, The Washington Post, на всіх необхідних рівнях відбуваються», - повідомив Резніков.

Читайте також: Росія має сформулювати, як вона розуміє Мінські домовленості - Україна в ТКГ

Він також відзначив, що наявність загроз з боку РФ на кордоні не новина ще з 2014 року, але останні публікації світової преси привернули увагу до війни в Україні. Крім того, міністр оборони нагадав, що після укладання нового союзу між РФ та Білоруссю загрози на кордоні України лише зросли.

Водночас Резніков запевнив, що Збройні сили України готові до відсічі та готові виконувати поставлені завдання.

Читайте також: Застосувавши безпілотник Bayraktar, Україна запобігла катастрофі - Арестович

Як повідомляв Укрінформ, першою про нарощування російських військ на кордоні з Україною повідомила 30 жовтня The Washington Post. Газета написала, що деякі офіційні особи у США та європейських країнах зафіксували «незвичайні переміщення техніки та військових на західному фланзі Росії».

Читайте також: Росія знову стягує війська до кордону з Україною – Washington Post

Видання також послалося на відеозаписи, що з'явилися в інтернеті, на яких російські військові ешелони й автоколони перевозять техніку на південь і захід країни. Politico писала, що знімки 1 листопада зробила компанія Maxar Technologies.

Читайте також: США провели міжнародні консультації через скупчення сил РФ біля України – Білий дім

Окрім цього, газета з посиланням на дані британського видання Jane's, що спеціалізується на військовій тематиці, передавала, що техніка 4-ї танкової дивізії Росії перекидається ближче до кордону з Україною — під Курськ і Брянськ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-