ОБСЄ про вихідні на Сході: Майже півтори тисячі порушень перемир’я

ОБСЄ про вихідні на Сході: Майже півтори тисячі порушень перемир’я

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала з вечора 29 жовтня до вечора 31 жовтня 988 порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та 471 порушення за цей період на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 256/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 1 листопада 2021 року.

"Із вечора 29 до вечора 31 жовтня в Донецькій області СММ зафіксувала 988 порушень режиму припинення вогню, зокрема 139 вибухів (5 розривів і 134 вибухи невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала майже 760 порушень перемир’я на сході України

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася в межах ділянки розведення в районі н. п. Петрівське та на південь від неї ввечері 29 жовтня та вночі проти 30 жовтня. Також порушення перемир’я фіксувалися у районах на північ від підконтрольного уряду Широкиного ввечері 29 та 30 жовтня, у ніч із 29 на 30 жовтня та із 30 на 31 жовтня, а також 31 жовтня у районах на захід від шахти "Октябрська", що на окупованій Донеччині.

За попередній звітний період в цій області було зафіксовано 321 порушення режиму припинення вогню, із яких більшість також сталася в районах на північ від Широкиного.

"Із вечора 29 до вечора 31 жовтня в Луганській області Місія зафіксувала 471 порушення режиму припинення вогню, зокрема 62 вибухи (20 розривів і 42 вибухи невизначеного походження), - повідомили в СММ.

Читайте також: З липня 2020 року окупанти понад 700 разів перешкоджали патрулям СММ ОБСЄ

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася на південний захід від ділянки розведення в районі н.п. Станиця Луганська протягом дня 31 жовтня. За оцінкою Місії ці порушення відбулися "у рамках навчань із бойовою стрільбою, що є порушенням рішення Тристоронньої контактної групи (ТКГ) від 3 березня 2016 року, згідно з яким проводити навчання (заняття) з бойовою стрільбою в зоні безпеки заборонено". Також стрільба велася біля ділянки розведення в районі н. п. Золоте протягом дня 30 жовтня.

Як відомо, за попередній звітний період на Луганщині було зафіксовано 436 порушень режиму припинення вогню, із яких майже всі сталися неподалік ділянки розведення в районі Золотого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-