З липня 2020 року окупанти понад 700 разів перешкоджали патрулям СММ ОБСЄ

З липня 2020 року окупанти понад 700 разів перешкоджали патрулям СММ ОБСЄ

Укрінформ
Незаконні збройні формування (НЗФ) систематично перешкоджають роботі Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях сходу України й в окремих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

Про це у програмі "Взгляд с Банковой" телеканалу "Дом" заявив речник української делегації у ТКГ, представник Офісу президента України Олексій Арестович.

"Представники ОБСЄ сказали, що їх насамперед цікавлять перешкоджання роботі СММ ОБСЄ, які влаштовують російські збройні формування та окупаційні "адміністрації", — повідомив Арестович.

Читайте також: Застосування безпілотника Bayraktar змінило «правила гри» — Арестович

За його словами, голова СММ ОБСЄ в Україні Яшар Халіт Чевік, який у ТКГ є координатором підгрупи з безпеки, оприлюднив статистику.

"Згідно з цією статистикою, починаючи з липня 2020 року, з моменту укладання додаткових заходів щодо припинення вогню, було майже 800 випадків перешкоджання патрулям СММ ОБСЄ. З них лише 70 — з українського боку, 5 — у "сірій зоні" та інше все — російськими формуваннями. Мало того, вони ж нещодавно брали у заручники та блокували представників СММ ОБСЄ у Горлівці та Донецьку. Це фактичне захоплення озброєними людьми, обмеження їх пересування — це методи міжнародного тероризму", — зазначив речник української делегації у ТКГ.

Читайте також: ОБСЄ нарахувала майже 760 порушень перемир’я на сході України

Як повідомляв Укрінформ, постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк під час засідання Постійної ради ОБСЄ 28 жовтня поінформував країни-учасниці ОБСЄ про те, що Росія розгорнула в ОРДЛО системи радіоелектронної боротьби, які здатні "глушити" сигнал безпілотників ОБСЄ дальнього радіуса дії на відстані до 45-60 км.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-