ОБСЄ нарахувала майже 760 порушень перемир’я на сході України

ОБСЄ нарахувала майже 760 порушень перемир’я на сході України

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала минулої доби 321 порушення режиму припинення вогню у Донецькій області та 436 таких порушень на Луганщині.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 255/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 30 жовтня 2021 року.

"У Донецькій області СММ зафіксувала 321 порушення режиму припинення вогню, в тому числі 90 вибухів (7 вибухів у повітрі, 3 розриви боєприпасів та 80 вибухів невизначеного походження)", - йдеться у звіті.

Більшість порушень режиму припинення вогню сталася на північ та північно-північний схід від н.п. Широкине (підконтрольний урядові, 100 км на південь від Донецька).

За попередній звітний період у цій області було зафіксовано 292 порушення режиму припинення вогню (деякі також сталися поблизу Широкиного).

Читайте також: Росія перекинула в ОРДЛО відремонтовану військову техніку та зброю - розвідка

"У Луганській області Місія зафіксувала 436 порушень режиму припинення вогню, зокрема 128 вибухів (8 розривів боєприпасів і 120 вибухів невизначеного походження)", - повідомили в СММ.

Майже всі порушення режиму припинення вогню сталися в районах західніше та південніше ділянки розведення в районі н.п. Золоте (підконтрольний урядові, 60 км на захід від Луганська)

Читайте також: Окупанти 19 разів порушили «тишу», поранені п'ятеро бійців

Як відомо, за попередній звітний період зафіксовано 20 порушень режиму припинення вогню (більшість із них також сталася поблизу ділянки розведення в районі Золотого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-