Окупанти 19 разів порушили «тишу», поранені п'ятеро бійців

Окупанти 19 разів порушили «тишу», поранені п'ятеро бійців

Укрінформ
Минулої доби, 29 жовтня, зафіксовано 19 порушень режиму припинення вогню з боку російсько-окупаційних військ, одне з них - із застосуванням забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр штабу ООС.

«Поблизу Причепилівки окупанти вели вогонь з автоматичних станкових гранатометів.  В напрямку Зайцевого найманці двічі використовували автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю. В бік Старогнатівки противник відкривав вогонь зі стрілецької зброї. Ворожі війська застосували гранатомети різних систем і стрілецьку зброю біля Майорська та двічі біля Новотошківського. Поблизу Новоселівки окупанти здійснили обстріл з мінометів калібру 82 мм. В напрямку Катеринівки ворог два рази вів вогонь, використовуючи гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та іншу стрілецьку зброю», - йдеться в повідомленні.

Орім того, позиції поблизу Водяного, що на Приазов’ї, потрапили під обстріл із гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів. Біля Мар’їнки обстріл вівся з ручних протитанкових гранатометів і стрілецької зброї.

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала за добу 312 порушень «тишу

Російсько-окупаційні війська задіяли безпілотники, за допомогою яких здійснили скидання пострілів ВОГ-17 у районі населених пунктів Станиця Луганська, Лебединське та двічі біля Павлополя. Також неподалік Павлополя ворог двічі вчинив обстріли з гранатометів різних систем.

На Луганщині зафіксовано проліт ворожого безпілотника, ймовірно «Орлан-10», з перетином лінії зіткнення.

Унаслідок ворожих дій п’ятеро військовослужбовців Об’єднаних сил дістали поранення. Воїни перебувають в лікувальному закладі. Стан здоров’я поранених – задовільний.

Читайте також: Україна використовує безпілотники Bayraktar лише для захисту - Зеленський

Як зазначається, українські захисники відкривали вогонь у відповідь, не застосовуючи заборонене Мінськими домовленостями озброєння, та змусили противника припинити обстріли.

Станом на 7-му годину ранку, 30 жовтня, порушень режиму припинення вогню не зафіксовано.

«Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою. Українські підрозділи продовжують виконувати визначені завдання за призначенням», - наголошують у штабі ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-