ЗСУ не займали Старомар’ївку в «сірій» зоні, це російський фейк - Україна в ОБСЄ

ЗСУ не займали Старомар’ївку в «сірій» зоні, це російський фейк - Україна в ОБСЄ

Укрінформ
Збройні сили України не встановлювали контроль над селом Старомар’ївка, яке знаходиться у міжпозиційному просторі на Донеччині поблизу населеного пункту Гранітне.

Як передає кореспондент Укрінформу, російське дезінформацію щодо зайняття цього села українськими військовими спростував під час засідання Постійної ради ОБСЄ постійний представник України при міжнародних організаціях у Відні Євгеній Цимбалюк.

"Що зробили росіяни, щоб прикрити ці наступальні дії (у районі Гранітного – ред.)? Як зазвичай, вони стали поширювати дезінформацію про нібито захоплення Збройними силами населеного пункту Старомар’ївка поблизу Гранітного. З огляду на те, що позиції ЗСУ залишилися незмінними, то це є черговою спробою російських збройних формувань звинуватити Україну в порушенні лінії зіткнення та Мінських домовленостей загалом", - заявив Цимбалюк.

Читайте також: Штати нагадали Росії, що місія ОБСЄ – не предмет торгу

Він також поінформував іноземних дипломатів про те, що 26 жовтня протягом майже години, з 14:25 до 15:15, батарея 122-мм гаубиць "Д-30" збройних формувань РФ вела обстріл позицій Збройних сил України у районі населеного пункту Гранітне.

"У результаті двоє українських військовослужбовців отримали поранення, один з них загинув. Не дивно, що російські збройні формування проігнорували всі вимоги припинити порушення режиму припинення вогню, не залишаючи українським силам іншого виходу, окрім як відповісти вогнем, у тому числі для захисту мирного населення, використовуючи високоточні боєприпаси, що відразу призвело до деескалації ситуації у цьому конкретному районі", - повідомив очільник української місії в ОБСЄ.

Читайте також: У штабі ООС спростовують взяття під контроль території біля Гранітного

Як повідомлялося, у соціальних мережах та російських ЗМІ раніше активно поширювалася інформація, що Збройні сили України начебто повернули під контроль українського уряду село Старомар’ївка в Донецькій області, яке розташоване біля населеного пункту Гранітне. У штабі Операції об’єднаних сил спростовували цю інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-