«Вільху-М» із оновленими ракетами випробовують на полігоні

«Вільху-М» із оновленими ракетами випробовують на полігоні

Фото
Укрінформ
На полігоні Алібей в Одеській області відбуваються випробування високоточної реактивної системи залпового вогню "Вільха-М".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Арміяінформ.

«На півдні України тривають державні випробування модернізованої ракетної системи залпового вогню «Вільха-М», що є розробкою конструкторів ДП «Державне Київське конструкторське бюро “Луч”» та інших державних та приватних підприємств оборонно-промислового комплексу України», - йдеться у повідомленні.

Випробування модернізованої ракетної системи залпового вогню «Вільха-М» / Фото: Armyinform

Зазначається, що уже прийнятого на озброєння української армії комплексу «Вільха» цей зразок відрізняється новими ракетами зі збільшеною дальністю польоту, виробництво яких організовано в Україні за замкненим циклом.

Читайте також: ЗСУ випробують самохідну артустановку «Богдана»

Пуски здійснюють на Одещині, модернізовані ракети калібру 300 мм вражають наземні цілі на відстані у понад сотню кілометрів.

Роботу комплексу та результати стрільб за багатьма параметрами оцінюють спеціалісти державної приймальної комісії. На підставі зібраних даних вони відпрацюють пропозиції щодо прийняття цього зразка на озброєння у військах.

Як повідомляв Укрінформ, концерн "Укроборонпром" розраховує цього року завершити випробування ракети «Вільха-М» і поставити її на озброєння ЗСУ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-