ЗСУ випробують самохідну артустановку «Богдана»

ЗСУ випробують самохідну артустановку «Богдана»

Укрінформ
Упродовж 20-23 жовтня на державному випробувальному полігоні «Алібей» в Одеській області здійснять другий етап стрільб у межах випробувань дослідного зразка 155-міліметрової самохідної артустановки «Богдана».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє офіційний сайт Тузлівської територіальної громади Одеської області.  

«Міністерство оборони України, командування Повітряних сил Збройних сил України інформує про проведення продовження другого етапу стрільбової частини попередніх випробувань дослідного зразка виробу шифр «Богдана» у період з 20 жовтня по 23 жовтня 2021 року на полігоні «Алібей» (військова частина А1516 населений пункт Тузли Білгород-Дністровського району Одеської області) будуть проведені бойові стрільби», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перебування сторонніх осіб на території стрільбища та прилеглій території на час проведення стрільб заборонено з метою недопущення нещасних випадків.

В МОУ наголосили, що низка випробувань перспективних зразків озброєння з виконанням бойових пусків організовано з урахуванням «складної воєнно-політичної ситуації в Україні, гострої необхідності у нарощуванні бойових спроможностей ЗСУ та з метою протидії існуючим викликам і загрозам національній безпеці».

Як повідомляв Укрінформ, Міноборони активно фінансує створення комплексів «Вільха» та «Нептун» корабельного базування, а також САУ «Богдана»: 5% з 22,5 млрд грн ДОЗ-2021 йдуть на дослідно-конструкторські роботи.

Читайте також: Українські десантники випробовують американські парашутні системи

За словами представника МОУ Владислава Шостака, обсяг фінансування Державного оборонного замовлення на 2021 рік складає загалом 22,5 млрд грн. Левову частку коштів, а саме 59% від загальної суми, цього року спрямовано на закупівлю зразків озброєння і військової техніки, що виготовляються серійно. 27% бюджету ДОЗ використовується на модернізацію озброєння і капітальний ремонт. 5% загальної суми цього бюджету - це фінансування дослідно-конструкторських робіт. В тому числі комплексів «Вільха» та «Нептун» корабельного базування, а також САУ «Богдана», додав Шостак.

Фото: tuzlivska-gromada.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-