ОБСЄ призупинила роботу в Донецьку з міркувань безпеки - представниця ТКГ

ОБСЄ призупинила роботу в Донецьку з міркувань безпеки - представниця ТКГ

Відео
Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ продовжують залишатися у тимчасово окупованому Донецьку, призупинення їхньої роботи пов'язано з питанням безпеки.

Про це в ексклюзивному коментарі телеканалу "Дом" розповіла представниця окремих районів Донецької області у Тристоронній контактній групі від України Тетяна Іванова.

За її словами, зараз ідеться про неможливість виконувати прямі обов'язки спостерігачів - виїжджати на патрулювання території.

"Це тільки на території Донецька. На всій іншій території місія ОБСЄ продовжує свою роботу. І то там вона не зупинила роботу, а вона призупинила будь-які дії. Тобто вони перебувають у готелі, вони не виїжджають з метою безпеки, і ті дії, які повинна здійснювати Місія ОБСЄ, вони просто не роблять. Вони не займаються моніторингом, вони не виїжджають на якісь точки, об'єкти тимчасово, поки не буде розв'язане питання їхньої безпеки", - сказала Іванова.

Читайте також: Місія ОБСЄ призупинила моніторинг на сході України - Reuters

Як повідомлялося, окупаційна адміністрація в Донецьку влаштувала перед готелем, де мешкають члени СММ ОБСЄ, "акцію протесту", перешкоджаючи пересуванню спостерігачів. У Місії зафіксували, як учасники масового зібрання встановлювали перед готелем 22 намети, а також біотуалети.

"Протягом 15 жовтня учасники зібрання організовано змінювали одне одного… 16 жовтня акція протесту продовжилася", - зазначається у звіті СММ.

Читайте також: Місія ОБСЄ заявляє, що продовжує роботу на окупованій Луганщині

Спостерігачі вказують, що це зібрання "перешкоджало будь-якому пересуванню патрулів до та з приміщення 15 та 16 жовтня".

Фото: ОБСЄ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-