Місія ОБСЄ заявляє, що продовжує роботу на окупованій Луганщині

Місія ОБСЄ заявляє, що продовжує роботу на окупованій Луганщині

Укрінформ
Попри припинення роботи в окупованому Донецьку, СММ ОБСЄ продовжує свою діяльність у непідконтрольній українській владі частині Луганської області.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у відповіді пресслужби ОБСЄ на запит телеканалу "Дом".

"У зв'язку з протестом напроти готелю, де в непідконтрольному урядові Донецьку проживають члени Місії, СММ не має можливості відрядити з нього жодного патруля для виконання доручених їй завдань. Патрулювання в непідконтрольних урядові районах у Луганській області продовжується згідно з мандатом Місії", - зазначили у пресслужбі ОБСЄ.

При цьому в організації закликали сторони усунути будь-які перешкоди свободі пересування спостерігачів. А також нагадали, що СММ ОБСЄ в Україні, яка діє відповідно до принципів неупередженості та прозорості, доручено встановлювати факти та інформувати про них.

Читайте також: Місія ОБСЄ призупинила моніторинг на сході України - Reuters

"Місія не робить оцінок, водночас усі відповідні спостереження включаються до звітів СММ, доступних широкому загалу на вебсайті ОБСЄ", - резюмували у пресслужбі.

Як повідомлялося, окупаційна адміністрація в Донецьку влаштувала перед готелем, де мешкають члени СММ ОБСЄ, "акцію протесту", перешкоджаючи пересуванню спостерігачів. У Місії зафіксували, як учасники масового зібрання встановлювали перед готелем 22 намети, а також біотуалети.

Читайте також: В місії ОБСЄ прокоментували затримання російського бойовика біля Золотого

"Протягом 15 жовтня учасники зібрання організовано змінювали одне одного… 16 жовтня акція протесту продовжилася", - зазначається у звіті СММ.

Спостерігачі вказують, що це зібрання "перешкоджало будь-якому пересуванню патрулів до та з приміщення 15 та 16 жовтня".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-