СБУ викрила оборудку з неякісними гусеничними стрічками до бронетехніки

СБУ викрила оборудку з неякісними гусеничними стрічками до бронетехніки

Фото
Укрінформ
Служба безпеки України викрила корупційний механізм розтрати бюджетних коштів керівництвом одного з державних підприємств, яке входить до структури Укроборонпрому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресцентр СБУ.

Контррозвідники встановили, що організатори оборудки замовляли неякісні гусеничні стрічки до бронетехніки, які не відповідають технічним та якісним характеристикам, а посадовці військового представництва Міноборони не звертали на це уваги.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України у приміщенні держпідприємства та у помешканнях фігурантів провадження відбулися слідчі дії. Під час обшуків виявлено документацію, яка підтверджує протиправну діяльність, та партію неякісних запчастин до бронетехніки. За попередньою оцінкою фахівців-експертів у військовій сфері, вони не відповідають вказаним у тендерній закупівлі вимогам.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх епізодів злочинної діяльності та притягнення до відповідальності причетних осіб.

Читайте також: СБУ викрила зловмисників, які торгували зброєю та ртуттю

Операція проводилася співробітниками Департаменту контррозвідки СБУ та Управління СБУ у Львівській області, спільно зі слідчими Нацполіції у Львівській області під процесуальним керівництвом спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

Фото: ssu.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-