Мінветеранів передало Книги пам’яті добровольців у всі області

Мінветеранів передало Книги пам’яті добровольців у всі області

Фото
Укрінформ
Міністр у справах ветеранів Юлія Лапутіна передала Книги пам’яті добровольців представникам територіальних відділів Мінветеранів.

Захід відбувся у Залі пам’яті Меморіального комплексу Міноборони, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Мінветеранів передало Книги пам’яті добровольців у всі області / Фото: Тарасов Володимир

"Цю книгу ми передаємо з метою того, щоб ви, як представники територіальних органів міністерства, вручили її керівникам обласних державних адміністрацій, а обласні державні адміністрації знайшли місце для того, щоб люди публічно могли ознайомлюватися з цією книгою, щоб вона була розташована там, де відбуваються заходи з ушанування пам'яті наших захисників", - сказала Лапутіна.

Читайте також: Лапутіна анонсувала ветеранський форум на Донеччині

За її словами, книга містить прізвище, ім'я, по-батькові і дату загибелі 78 добровольців.

"Добровольці у нас почали з'являтися в 2014 році, коли ми давали відсіч російській агресії в дуже складних умовах. Потім добровольці ввійшли до складу військових формувань ЗСУ. І ми збирали документи про всіх хлопців", - сказала міністр.

Вона додала, що поки що не всіх добровольців включено до книги, триває збирання матеріалів про інших.

Читайте також: Пріоритетом держави має бути створення дієвої системи реабілітації ветеранів – Лапутіна

Наказ Мінветеранів «Про Книгу пам’яті добровольців – захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України» видано у вересні 2020 року.

Концепція та структура Книги пам’яті добровольців-захисників України були узгоджені із представниками громадськості, добровольчих формувань, Головним штабом Української добровольчої армії, Добровольчим Українським Корпусом “Правий сектор”, Добровольчим батальйоном ОУН, Міністерством оборони та Громадською радою при Мінветеранів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-