На «Об’єднаних зусиллях» відпрацювали пуски зенітних керованих ракет

На «Об’єднаних зусиллях» відпрацювали пуски зенітних керованих ракет

Відео
Укрінформ
У межах стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля – 2021» на найбільшому державному випробувальному полігоні Збройних сил України “Ягорлик”, що на Херсонщині, проходять підсумкові тактичні навчання підрозділів зенітних ракетних військ з бойовою стрільбою.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба командування Повітряних сил ЗСУ.

«На державному полігоні Ягорлик тривають підсумкові тактичні навчання підрозділів зенітних ракетних військ з бойовою стрільбою в рамках стратегічних командно-штабних навчань «Об’єднані зусилля – 2021». Розрахунки С-300, «Бук-М1», С-125 та «Оса» виконали імітаційні пуски зенітних керованих ракет по повітряних цілях, роль яких виконували безпілотні літальні апарати ВР-2 «Стриж», ВР-3 «Рейс», винищувачі Су-27, Мі-29 та штурмовики Су-25», - йдеться в повідомленні.

За словами командувача Повітряних Сил ЗСУ генерал-майора Миколи Олещука, розрахунки успішно виконали усі поставлені завдання щодо протиповітряної оборони важливих державних об’єктів.

Зазначається, що у повітрі була створена обстановка, яка імітувала масований повітряний напад ворога. Ракетники одночасно відбивали авіаналіт та обстріл крилатими ракетами важливих державних об’єктів країни.

Наступний етап – проведення бойових стрільб з реальними пусками зенітних керованих ракет.

Читайте також: На кордоні з окупованим Кримом провели тренування реактивної артилерії

Як повідомляв Укрінформ, стратегічні командно-штабні навчання ЗСУ “Об’єднані зусилля – 2021” триватимуть з 22 до 30 вересня. У навчаннях візьмуть участь до 12 500 осіб та понад 600 одиниць озброєння і військової техніки: танків – до 85 од.; бойових броньованих машин – до 420 од.; ракетних та артилерійських систем (калібром більше 100 мм) – до 50 од.; бойових кораблів (катерів) – до 20 од.; вертольотів (літаків) – до 30 од.

Участь у навчаннях «Об’єднані зусилля – 2021» беруть представники збройних сил Великої Британії, Грузії, Італії, Йорданії, Канади, Латвії, Литви, Молдови, Німеччини, Польщі, Словаччини, Румунії, США, Угорщини та Швеції.

Фото: @kpszsu 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-