В Укроборонпромі прогнозують, що держзамовлення виконають вчасно

В Укроборонпромі прогнозують, що держзамовлення виконають вчасно

Укрінформ
Виконання державного оборонного замовлення цього року буде вчасним.

Про це в інтерв’ю Укрінформу сказав заступник міністра оборони, член наглядової ради Укроборонпрому Олександр Носов. 

“Виконання оборонного замовлення в поточному році буде вчасним, і це, незважаючи на необґрунтовану критику, досягнуто, по-перше, тим, що ще у грудні 2020 року, одразу після затвердження бюджету на 2021 рік, було укладено контрактів і договорів майже на 60% від загальної кількості”, - сказав Носов.

При цьому заступник міністра звернув увагу, що в оборонному замовленні є дві сторони: з однієї це Міноборони, яке зобов’язується оплатити та оплачує авансом контракти, а з іншої - виконавці й постачальники, які зобов’язуються поставити продукцію та виконати роботи вчасно та якісно.

Читайте також: Оборонні закупівлі: е-реєстр учасників відбору та виконавців договорів запустили у тестовому режимі

“Ось тут є дисбаланс. Якщо Міноборони вже має зобов’язань оплатити на 17 млрд, з яких більше 13 млрд вже оплатило авансом, то продукції та послуг надійшло не більше, чим на 50% від замовленого”, - підкреслив Носов.

Втім, заступник міністра висловив сподівання, що “ще є достатньо часу до кінця року, договори тривають, і сподіваємося, що наші Збройні сили отримають все, що замовлено ними на цей рік, вчасно”.

Як повідомлялося, у серпні віцепрем’єр-міністр - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський заявляв, що затримка із виконанням оборонного замовлення на 1,5 місяця була пов’язана із процесом розгляду цього питання Радою національної безпеки, яка попередньо мала ухвалити основні показники державного замовлення.

Читайте також: Держава уклала контрактів оборонного замовлення на ₴17 мільярдів - Уруський

Також були проблеми з укладенням нових контрактів. Однак, за словами віцепрем’єра, питання вирішилося шляхом впровадження нових реєстрів виробників, що було зумовлено прийняттям нової нормативно-правової бази та передачею відповідних повноважень до Мінстратегпрому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-