Держава уклала контрактів оборонного замовлення на ₴17 мільярдів - Уруський

Держава уклала контрактів оборонного замовлення на ₴17 мільярдів - Уруський

Укрінформ
Станом на 1 серпня цього року державні замовники у межах виконання оборонного замовлення уклали контрактів на загальну суму 17 млрд грн.

Як повідомляє Укрінформ, про це під час Міжнародного оборонного інвестиційного форуму заявив віцепрем’єр-міністр України - міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський.

«Наразі немає жодних нормативно-правових перепон для того, щоб державне оборонне замовлення виконувалось. І станом на 1 серпня вже укладено контрактів на 17 млрд грн. Це вдвічі більше порівняно з минулим роком», - сказав він.

Читайте також: Уруський запевняє, що державне оборонне замовлення цьогоріч виконується

За словами Уруського, затримка із виконанням оборонного замовлення на 1,5 місяця була пов’язана із процесом розгляду цього питання Радою національної безпеки, яка попередньо мала ухвалити основні показники державного замовлення.

Також були проблеми з укладенням нових контрактів. Однак, за словами віцепрем’єра, питання вирішилося шляхом впровадження нових реєстрів виробників, що було зумовлено прийняттям нової нормативно-правової бази та передачею відповідних повноважень до Мінстратегпрому.

«На сьогодні усі перепони ліквідовані. І наші державні оборонні замовники вже в нових умовах мають усі можливості, щоб виконувати завдання, які перед ними поставлені», - додав Уруський.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості запровадило в тестовому режимі Електронний реєстр учасників відбору та виконавців державних контрактів, необхідний для імплементації закону «Про оборонні закупівлі».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-