Окупанти розганяють фейки про поранення цивільних внаслідок «обстрілів ЗСУ»

Окупанти розганяють фейки про поранення цивільних внаслідок «обстрілів ЗСУ»

Укрінформ
Українська сторона СЦКК повідомляє про перешкоди з боку збройних формувань РФ у виконанні мандата Спеціальної моніторингової місії, які оприлюднені у звіті СММ ОБСЄ від 3 серпня 2021 року.

Про це у Фейсбуці повідомляє пресцентр штабу Об'єднаних сил, передає Укрінформ.

"2 серпня 2021 року медичний персонал лікарні тимчасово окупованого населеного пункту Горлівка вкотре відмовився надати СММ інформацію про стан нібито постраждалої від обстрілів Збройних сил України жінки. Це відбувається на тлі масового тиражування окупантами інформації про нібито поранення місцевих жителів внаслідок обстрілів з боку ЗСУ та з наступним зверненням до спостерігачів СММ ОБСЄ з вимогою втрутитися в ситуацію та вплинути на Збройні сили України", - йдеться у повідомленні.

В Українській стороні СЦКК наголосили, що факти ненадання СММ ОБСЄ інформації про громадян, які за повідомленнями окупантів нібито зазнали поранень на тимчасово окупованих територіях, мають системний характер.

Читайте також: Окупанти поширюють фейки про обстріли цивільних силами ООС

Зокрема, СММ ОБСЄ фіксувала подібні випадки в лікарнях тимчасово окупованих Горлівки та Луганська (звіти 153/2021 від 3 липня та 152/2021 від 2 липня).

"З метою дискредитації Збройних сил України російсько-окупаційні війська використовують місцевих жителів, які мешкають на тимчасово окупованій території. Вони телефоном повідомляють Місію про поранення, фабрикуючи таким чином фейкові повідомлення. Однак перевірити їх правдивість неможливо, бо медичний персонал лікарень відмовляється надавати інформацію про стан нібито постраждалих", - уточнюється у повідомленні.

Зазначається, що такі дії збройних формувань РФ засвідчують безпідставність їхніх звинувачень ЗСУ у начебто причетності до обстрілів населених пунктів на тимчасово окупованій території та, як наслідок, поранень місцевих жителів.

Як повідомляв Укрінформ, російські окупаційні війська станом на 17.00 4 серпня п’ять разів відкривали вогонь по позиціях Об’єднаних сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-