Міноборони планує залучити до «Rapid Trident–2021» 6 тисяч військових з 15 країн

Міноборони планує залучити до «Rapid Trident–2021» 6 тисяч військових з 15 країн

Укрінформ
У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного розпочалася завершальна конференція з планування українсько-американських командно-штабних навчань із залученням військ «Rapid Trident — 2021».

Як передає Укрінформ, передбачається, що участь у них візьмуть 15 держав, а загальна чисельність особового складу становитиме майже 6 тисяч, повідомляє пресслужба Міноборони.

«Ці навчання відбуватимуться у межах міжнародного військового співробітництва та підготовки Збройних сил України. Можливість участі в них розглядають 15 держав, а загальна чисельність особового складу наближається до 6 тисяч», — повідомив загальний керівник міжнародних навчань, заступник командувача військ ОК «Схід» бригадний генерал В’ячеслав Клочков.

Читайте також: В Румунії стартували міжнародні навчання «Дайв-2021»

Як розповів начальник відділу багатонаціональних навчань командування Сухопутних військ і на цей момент керівник групи планування «Rapid Trident — 2021» полковник Віталій Негоденко, особливістю проведення цьогорічних маневрів є те, що вони будуть поєднані із загальним сценарієм стратегічного КШН із позначенням військ «Об’єднані зусилля — 2021». Крім того, під час проведення створюватимуть багатонаціональні підрозділи.

Негоденко також повідомив, що уперше в історії «Rapid Trident» проводитимуть батальйонні тактичні навчання багатонаціонального батальйону з бойовою стрільбою. Під час них заплановано спільні стрибки українських і американських десантників з літака військово-транспортної авіації США С-130.

Читайте також: Моряки України і Грузії провели у Чорному морі навчання PASSEX

Під час українсько-американських навчань у межах програми перевірки та зворотного зв’язку концепції оперативних можливостей планується провести оцінку кількох підрозділів ЗСУ. Також, що дуже важливо для України, це Курс оцінювачів НАТО, які проводитимуть інструктори Північноатлантичного альянсу.

Особлива увага в перший день роботи конференції була прикута до заходів із протидії розповсюдження COVID-19.

Читайте також: Українські військові взяли участь у багатонаціональних навчаннях в Чорному морі

Як повідомлялось раніше, українсько-американські командно-штабні навчання із залученням військ «Rapid Trident — 2021» розпочнуться 20 вересня і триватимуть до 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-