Українські військові взяли участь у багатонаціональних навчаннях в Чорному морі

Українські військові взяли участь у багатонаціональних навчаннях в Чорному морі

Укрінформ
Представники ВМС ЗСУ взяли участь у багатонаціональному навчанні "Бриз-2021" у Чорному морі за участі близько 10 провідних країн світу.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба командування ВМС ЗСУ.

«Протягом минулого тижня представники Військово-Морських Сил ЗС України взяли участь у багатонаціональному навчанні «Бриз-2021», за організації Республіки Болгарія», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, до навчання було залучено кораблі США, Румуні, Республіки Болгарія, Греції, Грузії тощо. Окрім того, долучилися постійно діюча група та протимінна група НАТО№2 в які входять кораблі Італії, Румунії, Туреччини та Іспанії. Крім того турецький флот було представлено підводним човном, а Бельгія залучила водолазну групу розмінування. У повітряній компоненті можна було побачити літаки Болгарії та протичовнову авіацію США і Туреччини.

Читайте також: Кораблі США залишили Чорне море після навчань Sea Breeze 2021

Українські офіцери взяли участь в навчаннях в якості офіцерів штабу, де, окрім представників вище перелічених країн, також працювали офіцери Латвії та Польщі. На думку представників українських ВМС, навчання організовано на високому рівні та якісно сплановано, зокрема дії штабу з управління та координації силами в морі, організація зв'язку та висвітлення обстановки.

Як повідомляв Укрінформ, Україна візьме участь у багатонаціональних військових маневрах Agile Spirit 2021, які проводять грузинські сили оборони та командування армії США в Європі та Африці. Навчання відбудуться з 26 липня по 6 серпня.

Фото: ВМС ЗСУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-