ЗСУ провели випробування нового реактивного снаряда «Тайфун-1»

ЗСУ провели випробування нового реактивного снаряда «Тайфун-1»

Відео
Укрінформ
Відбулися успішні випробування нового реактивного снаряда калібру 122 мм “Тайфун-1”. Боєприпас від ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля” розроблено для модернізованої системи залпового вогню БМ-21У “Верба”.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство оборони України.

“Міністерство оборони продовжує реалізацію стратегії ракетно-реактивного озброєння Збройних сил України. Результати випробувань “Тайфун-1” будуть використані в ході розробки реактивного снаряда калібру 220 мм “Тайфун-2” для модернізованої системи залпового вогню “Буревій”, - зазначив глава відомства Андрій Таран.

Він додав, що ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля” також з успішним результатом проведено державні (льотні) випробування відремонтованих ракет для тактичного ракетного комплексу “Точка-У”. У ході дослідного ремонту вони були додатково оснащені системою аварійного припинення польоту та системою телеметричного контролю. За словами Тарана, ремонт ракет для “Точки-У” дозволить відновити боєкомплект Збройних сил України для виконання завдань за призначенням.

Читайте також: В Україні створили новий боєприпас підвищеної дальності для «Градів»

Міністр оборони додав, що наразі на завершальному етапі державних випробувань перебуває створення високоточної ракети калібру 300 мм “Вільха-М” з покращеними характеристиками для модернізованих систем залпового вогню “Смерч”, яка розроблена ДП “Державне Київське конструкторське бюро “ЛУЧ”.

Таран зазначив, що у рамках Програми підвищення обороноздатності, Міністерством оборони сплановано закупівлю оперативно-тактичного ракетного комплексу “Сапсан”. Його виробником є ДП “Конструкторське бюро “Південне” ім. М.К. Янгеля”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-