Зеленський підписав закони про національний спротив і збільшення чисельності ЗСУ

Зеленський підписав закони про національний спротив і збільшення чисельності ЗСУ

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський підписав закони про основи національного спротиву і збільшення чисельності Збройних Сил України.

Підписання відбулося під час виступу глави держави на заходах з нагоди Дня ССО на Житомирщині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наступним і надзвичайно важливим етапом розвитку ССО має стати реалізація двох нових законів, що були внесені мною до парламенту як невідкладні й ухвалені конституційною більшістю. Це - закони про основи національного спротиву і збільшення чисельності Збройних Сил України», - зазначив Зеленський.

За його словами, ці закони мають безпосередній стосунок до Сил спеціальних операцій, які отримують важелі для розбудови руху опору, зможуть поповнити свої лави новими фахівцями й надалі посилювати свій внесок у зміцнення обороноздатності держави.

«Створення системи національного спротиву в Україні є потужним сигналом усім, що наша країна оборонятиметься, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас – це всенародна справа», - підкреслив Президент.

Він пояснив, що закон про основи національного спротиву передбачає комплекс важливих заходів, які мають на меті розвиток територіальної оборони та руху опору, впровадження системи підготовки населення до національного спротиву.

Глава держави зауважив, що закон дозволяє в разі потреби залучити все населення України до захисту рідної землі.

«Заходи національного спротиву здійснюватимуться як на підконтрольній, так і на тимчасово окупованих територіях нашої держави», – додав Зеленський.

Читайте також: Зеленський змінив начальника Генштабу ЗСУ, командувачів Десантно-штурмових військ та ​ООС

Як повідомляв Укрінформ, 29 липня відзначається День Сил спеціальних операцій Збройних сил України. Це офіційне військове свято започатковане указом Президента 26-го липня 2016 року.

Верховна Рада 16 липня ухвалила в другому читанні та в цілому президентський законопроєкт №5557 "Про основи національного спротиву".

Читайте також: Президент призначив головнокомандувачем ЗСУ Валерія Залужного

Тоді ж народні депутати проголосували за законопроєкт №5558 щодо збільшення чисельності ЗСУ на 11 тисяч військовослужбовців у зв’язку з прийняттям закону «Про основи національного спротиву». Таким чином, чисельність ЗСУ буде збільшена до 261 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-