Місія ОБСЄ знову повідомила про перешкоди у пересуванні через ОРДЛО

Місія ОБСЄ знову повідомила про перешкоди у пересуванні через ОРДЛО

Укрінформ
Упродовж минулої доби бойовики російських збройних формувань в окупованих районах Донецької та Луганської областей (ОРДЛО) продовжували перешкоджати свободі пересування патрулів СММ ОБСЄ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті № 174/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ в Україні (СММ) 28 липня 2021 року.

"На блокпості неподалік н.п. Корсунь (непідконтрольний урядові, 31 км на північний схід від Донецька) член збройних формувань не пропустив патруль СММ на північ у напрямку н. п. Дебальцеве (непідконтрольний урядові, 58 км на північний схід від Донецька), мотивувавши це "наказами від керівників" і спрямувавши спостерігачів другорядним маршрутом через Корсунь, який був заблокований запаркованою вантажівкою загального призначення", - йдеться у звіті.

Читайте також: Окупанти не пропускали через блокпости патрулі ОБСЄ біля шести населених пунктів

Крім того, на блокпості збройних формувань РФ поблизу н.п. Старомар’ївка (62 км на південь від Донецька) двоє озброєних бойовиків відмовили патрулю Місії у проїзді на південь у напрямку н.п. Хрещатицьке (кол. Красноармійське; непідконтрольний урядові, 86 км на південь від Донецька), заявивши про "поточні роботи з розмінування". При цьому, перебуваючи на блокпості, команда СММ зафіксувала, що його перетинали цивільні особи та транспортні засоби.

"На блокпості біля н.п. Шевченко (непідконтрольний урядові, 69 км на південь від Донецька) два озброєні члени збройних формувань відмовили патрулю СММ у проїзді на південь у напрямку Хрещатицького з "міркувань безпеки".

"Перебуваючи на блокпості, команда СММ зафіксувала, що його перетинали цивільні особи та транспортні засоби", - повідомили в СММ про інший випадок.

Читайте також: В окупованих районах ОБСЄ виявила 57 одиниць озброєння поза місцями зберігання

Як повідомляв Укрінформ, у звіті СММ від 27 липня повідомлялося, що бойовики збройних формувань РФ обмежили рух патрулів на чотирьох своїх блокпостах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-