В окупованих районах ОБСЄ виявила 57 одиниць озброєння поза місцями зберігання

В окупованих районах ОБСЄ виявила 57 одиниць озброєння поза місцями зберігання

Укрінформ
СММ ОБСЄ зафіксувала в тимчасово окупованих районах Донецької області 57 одиниць озброєння поза виділеними місцями зберігання.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється у щоденному звіті №161/2021, опублікованому Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ 13 липня.

"За лініями відведення, але поза виділеними місцями зберігання озброєння Місія зафіксувала 57 одиниць озброєння на 2 полігонах у непідконтрольних урядові районах Донецької області", - йдеться у звіті.

Також зазначається, що СММ зафіксувала три гаубиці, розміщені з порушенням ліній відведення в непідконтрольному урядові районі Донецької області.

Читайте також: Місія ОБСЄ виявила десятки танків і гаубиць РФ поза межами місць зберігання

Окрім того, у звіті повідомляється, що на блокпості збройних формувань РФ приблизно за 1,5 км на південний захід від н. п. Молодіжне спостерігачі бачили, як один з бойовиків керував польотом безпілотника (квадрокоптер білого кольору, що не належав СММ). Це відбувалося орієнтовно за 15 м на північний захід від місцеположення патруля Місії.

У зв'язку з цим в ОБСЄ нагадують, що рішення ТКГ про додаткові заходи з посилення режиму припинення вогню від 22 липня 2020 року передбачає заборону на використання будь-яких видів літальних апаратів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-