Окупанти не пропускали через блокпости патрулі ОБСЄ біля шести населених пунктів

Окупанти не пропускали через блокпости патрулі ОБСЄ біля шести населених пунктів

Укрінформ
Російські окупаційні війська продовжують перешкоджати руху спостерігачів СММ ОБСЄ на тимчасово окуповані території та глушать БПЛА за допомогою РЕБ.

Як передає Укрінформ, про це в Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС із посиланням на інформацію звіту СММ ОБСЄ від 26 липня 2021 року. 

“Окупанти не пропускали патрулі Місії на блокпостах поблизу тимчасово окупованих населених пунктів Безіменне, Новоазовськ, Довжанське, Приморське, Шевченко, Староласпа, посилаючись на «роботи з розмінування, накази від командирів, міркування безпеки СММ, інженерні роботи». В той же час, перебуваючи на блокпостах, спостерігачі бачили, як їх безперешкодно перетинали цивільні особи та транспортні засоби”, - йдеться в повідомленні.

Крім того зазначається, що 24 липня російсько-окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по БПЛА Місії поблизу тимчасово окупованого населеного пункту Мануйлівка. Також окупанти здійснювали перешкоди під час запланованих польотів БПЛА СММ. Літальні апарати Місії зазнавали глушіння сигналу GPS під час польотів над районами поблизу тимчасово непідконтрольних урядові України населеними пунктами Василівка, Ясинувата, Мінеральне, Логвинове, Дебальцеве, Лозове.

Читайте також: Місія ОБСЄ зафіксувала майже 400 порушень перемир’я на Донеччині

У штабі також зазначили, що використовуючи комплекси РЕБ російського виробництва, окупанти створювали перешкоди БПЛА СММ і на підконтрольній уряду України території. Пролітаючи над районами поблизу населених пунктів Золоте та Болотяне, БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавали впливу перешкод сигналу GPS (за оцінкою, унаслідок імовірного глушіння), що призвело до втрати контролю за просторовим положенням апаратів. СММ не змогла знайти та повернути БПЛА.

У штабі ООС наголосили, що значна кількість вищевикладених грубих порушень Мінських домовленостей впродовж тривалого періоду з боку збройних формувань РФ засвідчує про цілеспрямовані дії російсько-окупаційних військ щодо максимального обмеження Місії у доступі до районів спостереження та фіксації порушень в окремих районах Донецької та Луганської областей.

Читайте також: Окупанти знову перешкоджали пересуванню місії ОБСЄ на сході України

Як повідомляв Укрінформ, станом на ранок 28 липня в районі проведення ООС зафіксовано три порушення режиму припинення вогню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-