У ТКГ обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб

У ТКГ обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб

Укрінформ
Невирішені процедурні питання не дали змоги політичній робочій групі ТКГ провести формальне засідання в середу, 21 липня.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі Гайді Грау за підсумками зустрічі ТКГ 21 липня.

"Невирішені процедурні питання знову не дали змоги політичній робочій групі провести формальне засідання. Під час неформальних консультацій знайти конструктивне рішення і відновити роботу, долаючи політичні розбіжності, а також виконуючи доручення ТКГ, не вдалося", - заявила Грау.

Читайте також: В ТКГ розповіли про тиск Росії та її маріонеток на нову модераторку ОБСЄ

Вона повідомила, що учасники гуманітарної робочої групи обмінялися оновленими списками розшукуваних осіб і обговорили "процесуальну очистку" стосовно звільнених. За словами Грау, вкотре не вдалося досягти прогресу в питанні відкриття нових пунктів пропуску у Золотому і Щасті Луганської області. Остання частина дискусії в цій групі була присвячена темі зниклих безвісти.

"Економічна робоча група обговорила широкий спектр питань: водопостачання, пенсійні виплати, інспекція МАГАТЕ в окремих районах Донецької і Луганської областей. Особливу увагу було знову приділено питанням екології. Зокрема, вдалося просунутися в дискусії про створення експертної групи з дослідження ситуації в затоплених шахтах уздовж лінії зіткнення", - заявила Грау.

Читайте також: Денісова: у списку на обмін – 285 українців, яких утримують в ОРДЛО

Вона також нагадала, що засідання ТКГ 21 липня було останнім для неї як спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі.

"Мій наступник посол Мікко Кіннунен вступає на посаду 1 серпня. Я бажаю йому плідної роботи і великих успіхів", - заявила Грау.

Як повідомлялося, після зустрічі ТКГ 21 липня Гайді Грау заявила, що ситуація з безпекою на сході України в останні місяці продовжує погіршуватися і зона навколо ділянки розведення сил і засобів поблизу Золотого перетворюється на "гарячу точку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-