Делегація посольства США відвідала район ООС

Делегація посольства США відвідала район ООС

Фото
Укрінформ
Делегація Посольства США в Україні на чолі з тимчасово повіреним у справах США в Україні Джорджом Кентом відвідала район проведення операції Об’єднаних сил, де ознайомилась із безпековою ситуацією.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє пресслужба штабу ООС.

«Під час брифінгу тимчасово повірений у справах США в Україні Джордж Кент та Командувач об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко обговорили поточну безпекову ситуацію в районі проведення ООС, питання взаємосумісності підрозділів Збройних Сил України і армій країн НАТО та впровадження стандартів НАТО в ЗС України. Також, учасники зустрічі розглянули ефективність застосування підрозділами ЗС України досвіду, набутого під час навчань в межах програми «Об’єднана багатонаціональна група з підготовки – Україна» (Joint Multinational Training Group-Ukraine)», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, під час зустрічі американські дипломати отримали відгуки щодо ефективності матеріально-технічної допомоги, яку США надали Україні протягом 2014-2021 років.

За словами Командувача Операції об’єднаних сил генерал-лейтенанта Володимира Кравченка, підрозділи ЗС України використовують станції зв’язку, контрбатарейні радари, санітарні автомобілі та багато інших засобів, наданих урядом США. Це все дуже допомагає українським військовим у відсічі російської агресії.

Він подякував американському народу за надійну підтримку та важливу допомогу.

Читайте також: Зону ООС від початку року відвідали 22 іноземні делегації

Своєю чергою, тимчасово повірений у справах США в Україні Джордж Кент зазначив: «США підтримують Україну в її прагненнях захистити свою територіальну цілісність і незалежність. І продовжуватимуть це робити, в тому числі надаючи необхідну матеріально-технічну допомогу».

Кент також запевнив, що США постійно і уважно спостерігають за ситуацією на сході України і залишаються надійним партнером України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-