Зону ООС від початку року відвідали 22 іноземні делегації

Зону ООС від початку року відвідали 22 іноземні делегації

Фото
Укрінформ
З початку 2021 року район проведення операції Об’єднаних сил відвідали 22 іноземні делегації, які ознайомилися із безпековою ситуацією на сході України.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба штабу ООС.

«22 іноземні делегації відвідали район проведення операції Об’єднаних сил від початку 2021 року. Варто зазначити, що кількість заходів військового співробітництва в ООС постійно зростає. Це руйнує неправдиву тезу російських пропагандистів про «втому від України» у світовому співтоваристві», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, головною метою таких дипломатичних заходів є об’єктивне інформування союзників України щодо безпекової ситуації в районі проведення ООС, особливостей дій російських окупаційних сил, а також дотримання режиму повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування.

Основна форма проведення цих заходів – візити до району ООС представників іноземних оборонних відомств та урядових делегацій, як правило, керівництва міністерств закордонних справ і послів членів НАТО та країн-партнерів.

Військове співробітництво також є майданчиком демонстрації підтримки, яку отримує Україна від держав НАТО та країн-партнерів для ефективної протидії агресії російських окупаційних військ, наголосили в пресслужбі.

Читайте також: Окупанти глушать безпілотники, щоб звинуватити в цьому українську сторону – штаб ООС

У штабі зазначили, що одним з важливих практичних результатів заходів військового співробітництва в районі проведення ООС є сприяння розвитку операційних спроможностей ЗСУ за рахунок вивчення потреб підрозділів на лінії зіткнення в озброєнні та обладнанні з подальшим коригуванням кількісно-якісних показників міжнародної технічної допомоги.

Як повідомляв Укрінформ, 25 травня район проведення операції Об’єднаних сил відвідала делегація німецького парламенту - Бундестагу - на чолі зі співголовою партії «Союз90/Зелені» Робертом Габеком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-